Dekorera vackert med en ballongbåge

En ballongbåge är en dekoration som sätter pricken över i:et på dom flesta typer av tillställningar. En sådan känns både lyxig och elegant och det är dessutom enkelt att fixa en! Det som möjligen kan vara lite besvärligt är att blåsa upp alla ballonger men för detta går det att använda en pump – eller bara se till att det finns många som kan hjälpa till att blåsa.

Så skapar du en ballongbåge

En ballongbåge är en vacker dekoration som passar vid dom flesta typer av tillställningar – från dop och bröllop till födelsedagskalas och stora fester och det finns flera sätt att skapa en sådan med enkla medel. För ett av tillvägagångssätten behövs till exempel följande:

  • Ballonger
  • Fiskelina
  • Synål

Börja med att blåsa upp önskat antal ballonger och knyt dessa. Trä synålen på fiskelinan och trä igenom alla ballonger – ju fler desto tätare båge. Tänk på att vara försiktig med nålen!

Ett annat sätt är att köpa ett färdigt kit för en ballongbåge. Dessa innehåller ballonger och ett speciellt band att fästa dom i och det enda som kan vara lite besvärligt, oavsett metod, är som sagt att blåsa upp alla ballonger. Med hjälp av en pump eller många munnar som kan hjälpa till med jobbet går det dock ganska fort och det kommer garanterat att vara mödan värt!

Dom färdiga kiten finns att köpa hos butiker som säljer festartiklar av olika slag och det brukar finnas en hel del att välja bland. Det brukar till exempel finnas flera olika färgteman att välja bland, samt bågar med olika längd. För den som trots det inte hittar en färg som passar kan det ovan nämnda alternativet med att skapa en båge på egen hand vara bättre.

För alla typer av tillställningar

En ballongbåge passar för dom allra flesta typer av tillställningar, så som bröllop, födelsedagsfester och barnkalas, och kan användas för att dekorera på olika vis. Den kan till exempel passa som ram i ett så kallat ”photo booth”, hängas kring en dörröppning eller över ett serveringsbord.

Med en ballongbåge, eller varför inte flera, som huvuddekoration på en tillställning behövs egentligen inte så mycket annat, eftersom dessa tar mycket fokus samtidigt som dom skapar den rätta stämningen. För den som ändå vill komplettera med andra dekorationer är ett tips att utgå från bågen och dess färger, för att skapa en snygg helhet.

This entry was posted in Info.

Aktiviteter för stora sällskap i Stockholm

I stora sällskap kan det vara svårt att hitta alltifrån restauranger till saker att göra men det är förstås inte omöjligt. Däremot kan det vara bra med framförhållning och planering för att slippa spilla tid på att leta efter lämpliga saker att göra på plats. Nedan följer tips på aktiviteter och saker som kan vara bra att tänka på för stora sällskap i Stockholm.

Hitta restauranger för stora sällskap i Stockholm

Ett av dom bekymmer som kan uppstå för dom som reser i stora sällskap i Stockholm är att hitta en restaurang. Att försöka få ett bord för till exempel 10 personer eller ännu fler kan vara näst intill omöjligt utan bokning så här är verkligen ett hett tips att vara ute i god tid.

Många restauranger har kapacitet att ta emot stora sällskap men sällan med kort varsel. Det kan förvisso gå bra att sprida ut sällskapet men i dom flesta fall är det trevligt att sitta tillsammans.

Gör lite efterforskningar på nätet för att hitta lämpliga ställen och ta sedan kontakt för att göra en bokning. För väldigt stora sällskap kan det vara smart att ringa i stället för att boka på nätet – speciellt om det känns viktigt att sitta tillsammans.

Dryckesprovning som aktivitet

Vilka aktiviteter lämpar sig för stora sällskap i Stockholm? Även detta kan vara svårt men det finns några saker som lämpar sig bra att göra många personer tillsammans och en av dessa är att delta i en dryckesprovning.

Det finns provningar för bland annat följande drycker:

  • Öl
  • Whisky
  • Vin

Här kan det dock vara bra att tänka på att dryckesprovningar har åldersgräns så om personer från sällskapet inte har åldern inne kan dom heller inte delta. I övrigt är det en rolig sak att göra tillsammans för dom som vill planera in en aktivitet av något slag.

Bra att tänka på

Framförhållning och planering är som sagt viktigt inför en resa med stora sällskap i Stockholm och det gäller inte bara när det kommer till mat och dryck utan även andra saker. Kommer sällskapet långväga och ska stanna ett par dagar behövs boende och även här är det bra att fundera på om alla ska bo på samma ställe eller om alla får ansvara för eget boende.

Viktigast är dock att ha gjort bokningar för restaurangbesök, aktiviteter och annat som planeras inför besöket!

This entry was posted in Info.

Vegetarisk catering

Det är vanligt att det förekommer önskemål om ett vegetariskt alternativ till den vanliga menyn. Krogar och serveringar har ett stort utbud rätter att göra om till vegetariska. Detta är någonting som alla inom catering känner till. I allmänhet kan man ta fram vegetariska rätter som går i samma linje som övrigas tallrikar, men det kräver givetvis en viss framförhållning för att man skall få inköpt varor och kommit fram till bra rätter. Den som inte har specificerat vegetarisk kost i sin bokning av catering, kan inte räkna med att detta går att ordna samma dag som festen skall gå av stapeln. Självklart beror detta på vad för mat övriga äter, och kanske går det att hitta sätt att använda allt det vegetariska från menyn till att komponera någonting anpassat för vegetarianer. En buffé innebär ju också möjligheten att själv välja ut de rätter som man vill äta.

Det förekommer helt vegetariska menyer vid bokning av catering och för de som inte utfört sådan catering tidigare kan det vara en utmaning. Se därför till att den som ordnar er catering känner till vegetariska rätter och har en idé om vad som kan passa.

Ett vanligt snedtramp när det kommer till vegetarisk catering är att man delvis eller helt glömmer bort proteinet. Det finns många bra källor till kolhydrater som ofta förekommer vid en vegetarisk catering, men när det gäller protein är det inte ovanligt att det hela begränsas till lite bönor i salladen. Det finns rikligt med bra och biologiskt framtagna proteinkällor för den som inte äter animalier. Detta är någonting man vet om man jobbar professionellt med vegetarisk catering. För att vara säker på att den mat man bjuder på inte bara är en källa till snabba och långsamma kolhydrater, är det bra om man kan välja ett företag inom catering som jobbar med vegetariska alternativ. De flesta cateringföretag har dock möjlighet att ordna allt man önskar ifall man är ute i god tid.

Veganska alternativ

Även om man kan ha tänkt på allting för att vegetarianer skall ha någonting gott att äta vid festen, är det inte heller helt ovanligt att det finns de som har ytterligare önskemål om specialkost. Att tillreda strikt vegansk mat är en än större utmaning för den som jobbar med catering, än att ta fram vegetarisk sådan. En vegansk kost bygger endast på vegetabiliska ingredienser vilket innebär att man inte äter vare sig ost eller dricker mjölk. Att använda smör i stekpannan innebär att kosten inte är vegansk och därför inte kan serveras till de med dessa önskemål. De flesta som äter vegansk mat har bra vana av att specificera vad de äter och inte. Med åren har det dessutom kommit en mängd soja-baserade alternativ som gör att man ändå ganska smidigt kan ta fram sådan mat som kan passa. Om någon av dina gäster kommer att vilja ha vegansk mat är det viktigt att du är tydlig vid beställning av catering. Det är inte alla som vet hur strikt en vegansk kost är och man kan i vissa situationer behöva ta sig tid att förklara vad som äts och vad som inte går bra.

This entry was posted in Mat.

Jämför matkassar på nätet

Att stå inför ytterligare en matlagningsstund utan minsta inspiration kan innebära stress för vissa. Om man inte har ett genuint intresse för matlagning kan det kännas svårt att laga god och varierad mat. För många blir det ett mindre antal rätter som kontinuerligt tar vid efter varandra. Detta kan snabbt resultera i tristess! Det är nu förhållandevis vanligt att införskaffa matkassar där såväl råvaror som recept finns inkluderat. Matkassarna kan snabbt beställas på nätet och levereras hem till dörren. På så vis kan man helt släppa krav på att komma på nya och intressanta rätter.

Matkassar i olika kategorier

När man skall hitta rätt matkasse att beställa finns det några frågor man bör ställa sig. I första hand är det en fråga om vilka som skall äta och vad man faktiskt äter. Det har tidigare varit svårt att hitta bra matkassar för de som äter vegetariskt, eller som bara äter vegetariskt samt fisk. Under senare år har denna grupp blivit större i antal och det är fullt möjligt att beställa matkassar som följer den kosthållning man väljer.

Om det är en barnfamilj som skall äta maten kan det vara bra att välja alternativ som är speciellt komponerade för denna grupp. En hel del matkassar vill inspirera samt presentera nya och exotiska smaker. Detta är inte alltid någonting som fungerar för de yngsta i familjen. Är man ute efter mat till hela familjen finns det betydligt bättre alternativ som dessutom har en korrekt näringsprofil.

Handla basvaror

Även om många matkassar innehåller allt man behöver för att kunna tillaga de rätter som komponerats, är det vanligt att vissa basvaror ändå krävs. Beroende på vad för matkasse man köper, kan man behöva komplettera med ris, pasta, mjöl eller andra basvaror. Ett storköp räcker långt och gör att man sedan helt kan utgå ifrån de alternativ som finns i kassen man får hem till dörren. Även den som har ett stort intresse för matlagning kan uppleva att färdiga matkassar tillför inspiration och blir en rolig del i vardagen. Är man rutinerad när det gäller köket, går det med fördel att välja matkassar som ställer högre krav på teknik och förkunskap. Någonting som inte är rätt val för alla familjer.

This entry was posted in Mat.

Smörgåsmat för kalas och picknick

Få platser i Sverige har samma myller och intensitet som Norrmalm dit såväl bofasta som turister vistas under året. Vintertid finns skridskobana att samlas kring och shoppingtillfällen för den som vill ta skydd från vintern i butiker och serveringar. Underhållning och aktiviteter är en viktig del av området och det finns alltid någonting att företa sig om man så önskar. Sommartid fylls Kungsträdgården med smaker, dofter ljud och event. Naturligtvis finns också alla möjligheter att njuta av förstklassig mat för varje årstid. Smörgåstårtor har roligt nog en naturlig plats i området. De många fester, mingel, företag och konferenser som går av stapeln här bidrar till den ström av smörgåstårtor som levereras till Norrmalm. Förutom att serveras i slutna rum, finns ofta möjlighet att också avnjuta en delikat sådan i valfri bistro.

Enkelt och festligt

Att ha med sig mat till parken är mer regel än undantag. Här finns alla möjligheter för den som vill slå sig ner i grönskan och avnjuta en bit man tillsammans med nya och gamla bekantskaper. En smörgåstårta på norrmalm är en aktivitet i sig och denna anrättning är som gjord för att tas med i väskan. Finns en bit eller två kvar från festligheterna dagen innan, är menyn redan klar utan krav på någonting annat än möjligtvis dryck för stunden. Vill man bjuda in till fest kan parken ibland kännas allt för publik. I området kan man därför finna allehanda festlokaler med tillhörande serveringar.

Rätt meny avgör

Oavsett vem man vill bjuda in till fest, och i vilken situation kalaset skall planeras, är det viktigt att se till deltagarnas kostpreferenser. I dagsläget finns ett antal dieter, allergier och medvetna val som gör utformning av en bra meny till en utmaning. Genom att välja mat som kan anpassas fritt, är det enkelt att erbjuda en enhetlig rätt som tilltalar. Naturligtvis finns också möjligheten att beställa flera smörgåstårtor för att varje gäst skall få vad de söker. En titt på hemsidorna från olika cateringföretag kan få igång fantasin och ge tankar om vad för någonting man tänkt bjuda på. Här finns ett företag som är proffs på smörgåstårtor.

This entry was posted in Mat.

Planering inför bröllopet

Beroende på vilket slags bröllop man vill ha så innebär det olika mycket planering. Här finns tips för bröllopsplanering. De flesta väljer en traditionell bröllopsmodell oavsett var de gifter sig. Så fort som möjligt efter att man har bestämt sig för giftermål så är det bra att börja spara. Spara gör ni smidigast genom att upprätta ett bröllopskonto, då ser ni lättare exakt hur mycket pengar ni har och det är lättare att inte blanda ihop olika utgifter. Det kan vara bra att tidigt sätta upp en ungefärlig budget som bör ha lite flexibilitet. Framför allt så gäller det att inte ta sig vatten över huvudet då bröllopet inte bör handla om stress och ångest över pengar. Sätt därför en budget som ni tror att ni kommer att ha råd med. För att få en övergripande blick över planeringen kan det vara bra att ha en mapp där ni samlar era idéer och önskemål för att sedan börja bocka av de olika punkterna.

När det är ungefär ett år kvar till bröllopet kan det vara bra att bestämma vilka nyckelpersonerna ska vara. Nyckelpersoner är till exempel tärna, marskalk och värdpar. Ju tidigare ni delar ut arbetsuppgifter desto mer kontroll får värdparet över situationen.

Detta kan också betyda att värdparet känner sig mer delaktiga i bröllopet och därför känner mer motivation till att hjälpa till. Det finns ofta många nära och bekanta som vill och kan hjälpa till och det är viktigt att kunna ta emot hjälp. På så vis får man även fler minnen tillsammans med de som hjälper till med bröllopet, något som kan vara trevligt i efterhand.

Gästlistor

I de fall där det går att boka tidigt är det lika bra att göra det för att ni ska känna att ni har full kontroll på situationen. Specificera gästlistan så får ni bättre koll på hur många ni verkligen vill ska komma på bröllopet. Ofta kan det vara svårt att välja bort vissa personer och det är först när man skriver ned namn som man vet hur många gäster det kommer att bli. Boka fotograf, festlokal, eventuell bröllopsplanerare, och vigselförrättare. Tänk över vilken stil ni vill ha på festen och hur den ska vara uppbyggd. Vill ni ha livemusik eller bara spela upp musiken från en dator? Ska det finnas stort utrymme för dans? Klarar era vänner av att laga mat eller är det bättre att ni tar hjälp av en cateringfirma? Cateringfirmor har ofta lång erfarenhet av bröllopsfester och kan komma med tips.

För att få inspiration kan ni använda er av andras bröllop genom att titta på bilder och filmer. Det finns även mycket inspiration att hämta från internet. På olika forum diskuteras det mycket om olika bröllops- och festtyper och allt som har med det att göra: som mat, dryck och lekar. Småsaker som till exempel en gästbok är ofta väldigt uppskattat. Ett tips är att testa brudklänningen och brudgummens kläder för att se så att allting är som det ska. Gå även in skorna så att ni inte behöver gå omkring med skavsår på er stora dag. Glöm inte heller att köpa eller hyra klänning i god tid samt boka makeup-artist och hotell för bröllopsnatten. Ifall ni önskar att folk håller tal under bröllopsfesten så är det bra att påminna gästerna som ni vill ska hålla tal. På så vis kommer de att komma väl förberedda. Gör en lista med alla saker som ska bokas och köpas och bocka sedan av, på det sättet minskar ni risken för att glömma något.

Bordsplaceringen på ditt bröllop

Bordsplaceringen på ditt bröllop

Om du är mitt upp i planeringen av ditt bröllop vet du hur mycket som måste göras. Varje detalj ska ju vara perfekt. Man måste tänka på allt mellan mat, blommor, lokal och transport. Något som inte alls verkar så viktigt, men definitivt är det är bordsplaceringen! Vem ska sitta med vem? Man vill ju att folk kan sitta med andra de känner, men ändå blanda gruppen så att de lär känna nya människor. I den här texten snackar vi lite bordsplacering och bordsplaceringskort!

Traditionell och otraditionell bordsplacering

För att ett bröllop ska bli riktigt lyckat är det viktigt att placera gästerna vid bröllopsmiddagen dels efter vad traditionen säger, dels efter vilka som har roligt tillsammans och trivs ihop. I första hand utgår man ifrån traditionen, ju närmare släkt ju finare placering. Fin bordsplacering i det här sammanhanget är att sitta så nära brudparet som möjligt. Försök också blanda brudens och brudgummens släktingar, samt ”roliga” personer med mera blyga, allt för att få en trevlig stämning i hela bröllopslokalen och för att de olika släkterna ska lära känna varandra. Till en början är det bra att därför bestämma hur gästerna på bröllopet ska sitta även om under festen tenderar till att bli mer fristil till slut.

Den traditionella bröllopsplaceringen, som utgår från okomplicerade släktband, innebär att brud och brudgum sitter i mitten av honnörsbordet. Bruden sitter till höger om brudgummen och brudgummen då förstås till vänster om bruden. Till höger om bruden sitter brudens far och till höger om honom brudgummens mor. Till vänster om brudgummen sitter brudens mor och till vänster om henne brudgummens far. Därefter följer äldre nära släktingar, ju äldre ju finare placering. De äldre brukar också vara de som bryr sig om etiketten och sätter värde på att sitta på hedersplats. Syskon brukar placeras nära brudparet, oftast dock inte på honnörsbordet.

Av olika skäl orsaker vill man kanske gå ifrån den traditionella placeringen vid bröllop. Har man t ex skilda föräldrar eller en styvförälder som man betraktar som sin närmaste anhörig blir placeringen lätt ett bryderi. En utgångspunkt kan då vara att försöka ta hänsyn till allas önskemål och att tillfråga de som berörs innan man bestämmer placeringen. Tänk på att de flesta brukar kunna acceptera det mesta, bara man blivit informerad och fått säga sitt först.

Bordsplaceringskort

För att gästerna ska veta var de ska sitta kan ni använda er av bordsplaceringskort. Gör det till del av dekorationen och matcha färgerna med resten av bröllopet! Typsnittet kan också matchas med de typsnitt ni använt er av innan.

Boka ett bröllop på Lidingö

Det är inte konstigt att många bröllop i Stockholm hålls på herrgårdar. En herrgård är nästan som ett slott men ändå inte. Det brukar vara vackert inuti gården och omkring vilket ger en perfekt miljö för ett bröllop. Dessutom så är Stockholms herrgårdar ofta anpassade för att kunna ta hand om bröllopsevenemang och hjälpa till med allt som man behöver på plats. Man ska bara komma ihåg att boka i tid för det är mycket populärt med herrgårdsbröllop och det betyder att de bästa gårdarna snabbt bokas upp. Om man kan gifta sig med kort varsel så kanske man kan dra nytta av en avbokning men annars så gäller det att vara ute i god tid för att få plats på den gård som känns bäst.

En vacker miljö

Gårdar som byggts under 1700 och 1800-tal är fulla av kulturminnen. Om ägarna har varit känsliga för detta så har de restaurerat herrgården men tanke på att bevara det gamla. Man får kanske inte sova i en säng som är 300 år gammal men stuckaturer och fönster kan mycket väl vara riktigt gamla och i originalskick. För ett bröllop i Stockholm så kan man inte få en mer historisk känsla än den man har då man gifter sig på en gammal herrgård. Runtom huset så finner man parker och omgivningar som även dessa ser ut precis som de alltid har gjort. Det finns gott om platser för fina bilder, så man bör planera in fotografering på och omkring herrgården innan det blir dags för vigsel.

Allt på ett ställe

Det som är så praktiskt med bröllop på herrgård i Stockholm är att man kommer att ha allting på en plats. En del saker får man ta med sig men det viktigaste som festlokal, mat och även aktiviteter finns ju färdigt på herrgården. Man behöver bara komma i enlighet med den bokning som man har gjort och så kommer personalen på herrgården att se till att stolar, bord, tält och andra möbler är på plats i god tid. Om man får hjälp av en värd på herrgården så kan man samtala i förväg för att se till att man får största möjliga hjälp på plats. För gästerna så är det bekvämt med egna rum att dra sig tillbaka till under och efter festen. Man kan ju komma lite tidigare och bara koppla av på rummet där man sedan gör sig i ordning för bröllopet. Har man äldre släktingar så är det verkligen skönt att kunna erbjuda den här typen av komfort där det alltid finns nybryggt kaffe och kaka för den som behöver en liten fikastund.

Vigsel utomhus

En vigsel utomhus kan verkligen vara något unikt. Om det är vår, sommar eller höst så kan vädret tillåta att man gör i ordning en plats i herrgårdens omgivning för att hålla sin vigsel under en blå himmel. Ett vinterbröllop kan också till viss del hållas utomhus om det inte är för blåsigt eller snöar. Vill man ha en längre ceremoni utomhus så kan herrgården hjälpa till med att ställa upp stolar för de som ska se på. Annars så brukar det fungera bra att alla står omkring paret som vigs. När vigseln är klar så går man tillsammans till den plats som gjorts iordning för middag och dans. Herrgårdar kan se till att bord ställs upp på ett sätt så att alla kan se varandra och så att ingen upplever att de sitter avsides.

Om det är kyligt utomhus så får man se till att tala om för gäster att de kommer att förväntas vara utomhus under någon halvtimmes tid och att de behöver varma kläder för detta. Herrgården kan dela ut filtar och kanske ställa ut värmeelement så att det blir så trivsamt som bara möjligt.

Ett av de vackraste kombinationer med en vacker bröllopsplats förutom en herrgård är att viga sig vid haver, i Stockholm finns skärgårdsmiljöer att planera vackra bröllop, som till exempel på Lidingö utanför Stockholm. Här ligger Blue Hotel vid Stockholms inlopp och även om man inte har en 300-årig historia har man lång erfarenhet av vackra bröllop och i en naturskön och havsnära miljö. Ta chansen och planera din fest och bröllop på Blue Hotel.

Ett längre bröllop

Ett långt bröllop ska ju pågå i flera dagar men numera så är det knappast någon som har råd med detta. Om man bokar ett bröllop i Stockholm på en herrgård så kan man dock göra något utöver det vanliga. Man kan tjuvstarta med lunch dagen innan och kanske hålla möhippa och svensexa på plats. På så vis så får fler vara med om detta och man kommer in i en fantastisk god stämning inför vigsel som hålls dagen efter. Man kan ju även lägga in en rolig aktivitet för det nygifta paret dagen efter vigseln. Herrgårdar har gott om spännande evenemang att erbjuda så det är upp till varje sällskap att komma fram till vad som skulle kunna tänkas passa. Det viktigaste är att man upplever att herrgårdsbröllopet känns trivsamt och fint och precis så som man har fantiserat om.

Skor till Bröllop

När det är tid för bröllop skall allting ordnas och fixas till det bästa. Ingenting får lämnas åt slumpen och såväl kläder som skor måste passa tillställningen. När det gäller herrar finns det förvisso en hel del att välja bland, men det kan inte ens nästan mäta sig med utbudet damskor för bröllopsfester! Vilka skor du skall välja kan till stor del komma att utgå ifrån vad för kläder du har i övrigt. Som brud är vitt en naturlig färg att välja och som gäst är det tvärtom just vitt man inte skall ha på sig. Det är brudens färg! Samtidigt finns också de som väljer helt andra färger att gifta sig i. Det är någonting som har ändrats under åren och man kan känna stor frihet i valet av palett för sin festdag.

Höga eller låga klackar

Skall det vara stor fest och högtidlig stämning är höga klackar ofta att rekommendera. Det finns inget stilkrav som hävdar denna regel men genom observation står det klart att detta ofta förknippas med högtidsfest. Under sommaren är det friare än annars i och med att vädret inte bryr sig om dagens event. Skall bröllopet vara ute kan man också titta på alternativa damskor som bättre hanterar att gå på vått gräs. Höga klackar kan snabbt bli en fälla och ett icke genomtänkt slap-stick nummer under dagen.

Att välja bröllopsskor är inte enkelt och det behöver det kanske inte vara heller? Det är inte varje vecka eller kanske ens år du gifter dig? Det finns en hel del intressant att välja bland och kanske är det via nätet du hittar någonting som inte bara känns rätt och ser bra ut, utan som även går i linje med de kläder du väljer att ha på dig. Hoppas att du hittar vad som krävs för att din utstyrsel skall bli så bra som möjligt! En snygg sko i kombination med vackra kläder innebär allt som oftast att man får den uppmärksamhet och känsla som önskas!

Bröllopsglädje på Lidingö

Ute på Lidingö i Stockholms skärgård finns ett stort utbud av festlokaler och hotell vackert belägna i natursköna omgivningar med utsikt över vattnet. Här kan ni få hjälp av erfarna bröllopsarrangörer med allt ni kan tänka er för en riktigt lyckad bröllopsfest. Det uppskattas av flertalet att hålla till vid en trevlig miljö och tex fira bröllop på Villa Brevik eller andra ställen.

Ute på Lidingö finns också flera kyrkor och kapell som lämpar sig väl för vigsel. Störst är Lidingö kyrka men här finns också Breviks kyrka och Bodals kyrka samt S:ta Annas kapell. Det brukar även gå bra att ordna med vigsel vid festlokalen eller varför inte utomhus på någon vacker utsiktsplats om sommaren?

Den Stora Festen

När det gäller bröllopsmiddagen är det vanligt att man som blivande brudpar vill vara med och engagera sig och tycka till om maten och drycken som ska serveras. Ett bra sätt är att först titta på två eller tre olika alternativ avseende förrätt, varmrätt och dessert och sedan bestämma sig för en meny som känns tilltalande. Nästa steg blir att tillsammans med köksmästaren provsmaka maten och de viner som är tänkta att ackompanjera måltiden.

På detta sätt kan ni vara med och påverka er bröllopsmiddag så mycket som möjligt, samtidigt som ni får maximal hjälp av professionella kockar och vinkännare. Bröllopstårtan är också något som brukar vara viktigt att få tycka till om som blivande brudpar, både vad gäller smak men också tårtans utseende, hur många våningar den ska ha osv.

De flesta bröllopsfester brukar innehålla dans av något slag och de flesta festarrangörer kan rekommendera professionella DJ:s som hjälper er att välja musiken eller musiker som spelar live. Livemusik kostar i regel mer än att hyra en DJ för en kväll.

Många hotell och festarrangörer har även färdiga bröllopspaket med förslag på allt från välkomstdrink, dukning och dekorationer, bordsplacering, menyer, musikalisk underhållning, dans, vickning etc. För övernattande gäster kan det vara trevligt att kunna erbjuda en härlig frukostbuffé eller en brunch dagen efter festen.