Dekorera vackert med en ballongbåge


En ballongbåge är en dekoration som sätter pricken över i:et på dom flesta typer av tillställningar. En sådan känns både lyxig och elegant och det är dessutom enkelt att fixa en! Det som möjligen kan vara lite besvärligt är att blåsa upp alla ballonger men för detta går det att använda en pump – eller bara se till att det finns många som kan hjälpa till att blåsa.

Så skapar du en ballongbåge

En ballongbåge är en vacker dekoration som passar vid dom flesta typer av tillställningar – från dop och bröllop till födelsedagskalas och stora fester och det finns flera sätt att skapa en sådan med enkla medel. För ett av tillvägagångssätten behövs till exempel följande:

  • Ballonger
  • Fiskelina
  • Synål

Börja med att blåsa upp önskat antal ballonger och knyt dessa. Trä synålen på fiskelinan och trä igenom alla ballonger – ju fler desto tätare båge. Tänk på att vara försiktig med nålen!

Ett annat sätt är att köpa ett färdigt kit för en ballongbåge. Dessa innehåller ballonger och ett speciellt band att fästa dom i och det enda som kan vara lite besvärligt, oavsett metod, är som sagt att blåsa upp alla ballonger. Med hjälp av en pump eller många munnar som kan hjälpa till med jobbet går det dock ganska fort och det kommer garanterat att vara mödan värt!

Dom färdiga kiten finns att köpa hos butiker som säljer festartiklar av olika slag och det brukar finnas en hel del att välja bland. Det brukar till exempel finnas flera olika färgteman att välja bland, samt bågar med olika längd. För den som trots det inte hittar en färg som passar kan det ovan nämnda alternativet med att skapa en båge på egen hand vara bättre.

För alla typer av tillställningar

En ballongbåge passar för dom allra flesta typer av tillställningar, så som bröllop, födelsedagsfester och barnkalas, och kan användas för att dekorera på olika vis. Den kan till exempel passa som ram i ett så kallat ”photo booth”, hängas kring en dörröppning eller över ett serveringsbord.

Med en ballongbåge, eller varför inte flera, som huvuddekoration på en tillställning behövs egentligen inte så mycket annat, eftersom dessa tar mycket fokus samtidigt som dom skapar den rätta stämningen. För den som ändå vill komplettera med andra dekorationer är ett tips att utgå från bågen och dess färger, för att skapa en snygg helhet.