Bröllopsglädje på Lidingö


Ute på Lidingö i Stockholms skärgård finns ett stort utbud av festlokaler och hotell vackert belägna i natursköna omgivningar med utsikt över vattnet. Här kan ni få hjälp av erfarna bröllopsarrangörer med allt ni kan tänka er för en riktigt lyckad bröllopsfest. Det uppskattas av flertalet att hålla till vid en trevlig miljö och tex fira bröllop på Villa Brevik eller andra ställen.

Ute på Lidingö finns också flera kyrkor och kapell som lämpar sig väl för vigsel. Störst är Lidingö kyrka men här finns också Breviks kyrka och Bodals kyrka samt S:ta Annas kapell. Det brukar även gå bra att ordna med vigsel vid festlokalen eller varför inte utomhus på någon vacker utsiktsplats om sommaren?

Den Stora Festen

När det gäller bröllopsmiddagen är det vanligt att man som blivande brudpar vill vara med och engagera sig och tycka till om maten och drycken som ska serveras. Ett bra sätt är att först titta på två eller tre olika alternativ avseende förrätt, varmrätt och dessert och sedan bestämma sig för en meny som känns tilltalande. Nästa steg blir att tillsammans med köksmästaren provsmaka maten och de viner som är tänkta att ackompanjera måltiden.

På detta sätt kan ni vara med och påverka er bröllopsmiddag så mycket som möjligt, samtidigt som ni får maximal hjälp av professionella kockar och vinkännare. Bröllopstårtan är också något som brukar vara viktigt att få tycka till om som blivande brudpar, både vad gäller smak men också tårtans utseende, hur många våningar den ska ha osv.

De flesta bröllopsfester brukar innehålla dans av något slag och de flesta festarrangörer kan rekommendera professionella DJ:s som hjälper er att välja musiken eller musiker som spelar live. Livemusik kostar i regel mer än att hyra en DJ för en kväll.

Många hotell och festarrangörer har även färdiga bröllopspaket med förslag på allt från välkomstdrink, dukning och dekorationer, bordsplacering, menyer, musikalisk underhållning, dans, vickning etc. För övernattande gäster kan det vara trevligt att kunna erbjuda en härlig frukostbuffé eller en brunch dagen efter festen.