Boka ett bröllop på Lidingö


Det är inte konstigt att många bröllop i Stockholm hålls på herrgårdar. En herrgård är nästan som ett slott men ändå inte. Det brukar vara vackert inuti gården och omkring vilket ger en perfekt miljö för ett bröllop. Dessutom så är Stockholms herrgårdar ofta anpassade för att kunna ta hand om bröllopsevenemang och hjälpa till med allt som man behöver på plats. Man ska bara komma ihåg att boka i tid för det är mycket populärt med herrgårdsbröllop och det betyder att de bästa gårdarna snabbt bokas upp. Om man kan gifta sig med kort varsel så kanske man kan dra nytta av en avbokning men annars så gäller det att vara ute i god tid för att få plats på den gård som känns bäst.

En vacker miljö

Gårdar som byggts under 1700 och 1800-tal är fulla av kulturminnen. Om ägarna har varit känsliga för detta så har de restaurerat herrgården men tanke på att bevara det gamla. Man får kanske inte sova i en säng som är 300 år gammal men stuckaturer och fönster kan mycket väl vara riktigt gamla och i originalskick. För ett bröllop i Stockholm så kan man inte få en mer historisk känsla än den man har då man gifter sig på en gammal herrgård. Runtom huset så finner man parker och omgivningar som även dessa ser ut precis som de alltid har gjort. Det finns gott om platser för fina bilder, så man bör planera in fotografering på och omkring herrgården innan det blir dags för vigsel.

Allt på ett ställe

Det som är så praktiskt med bröllop på herrgård i Stockholm är att man kommer att ha allting på en plats. En del saker får man ta med sig men det viktigaste som festlokal, mat och även aktiviteter finns ju färdigt på herrgården. Man behöver bara komma i enlighet med den bokning som man har gjort och så kommer personalen på herrgården att se till att stolar, bord, tält och andra möbler är på plats i god tid. Om man får hjälp av en värd på herrgården så kan man samtala i förväg för att se till att man får största möjliga hjälp på plats. För gästerna så är det bekvämt med egna rum att dra sig tillbaka till under och efter festen. Man kan ju komma lite tidigare och bara koppla av på rummet där man sedan gör sig i ordning för bröllopet. Har man äldre släktingar så är det verkligen skönt att kunna erbjuda den här typen av komfort där det alltid finns nybryggt kaffe och kaka för den som behöver en liten fikastund.

Vigsel utomhus

En vigsel utomhus kan verkligen vara något unikt. Om det är vår, sommar eller höst så kan vädret tillåta att man gör i ordning en plats i herrgårdens omgivning för att hålla sin vigsel under en blå himmel. Ett vinterbröllop kan också till viss del hållas utomhus om det inte är för blåsigt eller snöar. Vill man ha en längre ceremoni utomhus så kan herrgården hjälpa till med att ställa upp stolar för de som ska se på. Annars så brukar det fungera bra att alla står omkring paret som vigs. När vigseln är klar så går man tillsammans till den plats som gjorts iordning för middag och dans. Herrgårdar kan se till att bord ställs upp på ett sätt så att alla kan se varandra och så att ingen upplever att de sitter avsides.

Om det är kyligt utomhus så får man se till att tala om för gäster att de kommer att förväntas vara utomhus under någon halvtimmes tid och att de behöver varma kläder för detta. Herrgården kan dela ut filtar och kanske ställa ut värmeelement så att det blir så trivsamt som bara möjligt.

Ett av de vackraste kombinationer med en vacker bröllopsplats förutom en herrgård är att viga sig vid haver, i Stockholm finns skärgårdsmiljöer att planera vackra bröllop, som till exempel på Lidingö utanför Stockholm. Här ligger Blue Hotel vid Stockholms inlopp och även om man inte har en 300-årig historia har man lång erfarenhet av vackra bröllop och i en naturskön och havsnära miljö. Ta chansen och planera din fest och bröllop på Blue Hotel.

Ett längre bröllop

Ett långt bröllop ska ju pågå i flera dagar men numera så är det knappast någon som har råd med detta. Om man bokar ett bröllop i Stockholm på en herrgård så kan man dock göra något utöver det vanliga. Man kan tjuvstarta med lunch dagen innan och kanske hålla möhippa och svensexa på plats. På så vis så får fler vara med om detta och man kommer in i en fantastisk god stämning inför vigsel som hålls dagen efter. Man kan ju även lägga in en rolig aktivitet för det nygifta paret dagen efter vigseln. Herrgårdar har gott om spännande evenemang att erbjuda så det är upp till varje sällskap att komma fram till vad som skulle kunna tänkas passa. Det viktigaste är att man upplever att herrgårdsbröllopet känns trivsamt och fint och precis så som man har fantiserat om.